Om man är ute efter de stora vinsterna inom odds och betting ska man satsa på fotboll och trav ? så har det i alla fall sett ut historiskt sett.

Stora vinster på Stryktipset
Stryktipset är ett av de äldsta och också ett av de mest populära spelen, där det gäller att försöka förutsäga utgången i 13 olika fotbollsmatcher. Man satsar 1, X eller 2, där ettan står för hemmaseger, krysset för oavgjort och tvåan för bortaseger. Matcherna spelas framförallt i England och Sverige. Spelet introducerades redan 1934 och sedan dess är det många spelare som blivit miljonärer på Stryktipset. Man måste ha minst tio rätt för att kunna vinna på Stryktipset, men ju fler rätt man vinner desto mer pengar får man. Att få tretton rätt är svårt och därför har Svenska Spel en slogan för Stryktipset där det står: 13 rätt är respekt! För tre år sedan var det en rekordvinnare som lyckades bli ensam vinnare på 13 rätt och han vann då 10 000 000 kronor. Året innan var det en som vann 7 000 000 kronor. Innan dess låg de högsta vinsterna på strax över fem miljoner vardera.

Stora vinster på trav
Många spelare har också blivit miljonärer på att tippa vilken häst som ska vinna i trav. Harry Boy har visat sig vara effektivt för den som vill vinna stora pengar på trav. Sedan starten har över 60 svenska travspelare blivit miljonärer under 2000-talet. Det som är roligt med Harry Boy är att även små insatser kan ge stora pengar. Åtta av de största vinsterna på Harry Boy har dessutom gjorts med Flex Harry, ett spelalternativ där datorn plockar ut de hästar man ska satsa på. Det gör att man kan vinna stora pengar utan att ens behöva vara särskilt insatt i travvärlden.

Stora vinster på betting online
Att betta på nätet ger också ofta vinster. Hur mycket man vinner beror förstås på oddsen. Det som är vanligast när det gäller betting online är att man kan få chans på många mindre vinster, men de jättestora rekordvinsterna är det förstås sämre vinstchans för. Det som är bra med att betta på nätet är att det finns ett så stort utbud av spel där, så det är enkelt att hitta spel som inte så många andra har satsat på. Därför kan man ha chans till att bli ensam vinnare och på så sätt vinna storkovan. Att bli ensam vinnare är betydligt svårare i exempelvis Oddset och V75, eftersom det är så stora spelformer att många spelare satsar på dessa spel.