Bättre betting

När man ser betting utifrån och rent teoretiskt så verkar det inte så svårt. Tänk dig ett liv där du faktiskt tjänar ditt levebröd genom att ligga i soffan med en påse chips på magen, medan polarna sliter i sitt anletes svett från åtta till fem varje dag. Hur svårt kan det vara? Gäller det inte bara att följa lite system och spela på att Barcelona vinner?

Faktum är att det faktiskt är få som kan leva på sitt spelande, och det innebär en hel del hårt arbete – kanske till och med hårdare än polarna med en vanlig anställning. Det ligger massor av arbete bakom varje spel. Djupa analyser, en balansgång mellan mjuka och hårda värden, spelvärderingar – och tusen och åter tusen timmar av att kolla på matcher, ofta på flera skärmar samtidigt. Du blir knappast den socialaste killen eller tjejen. Du kan räkna med att betting på den här nivån kommer att ta extremt mycket av din tid.

Men om du är dedikerad till att bli en bättre spelare bör du följa vissa råd och riktlinjer – och framförallt måste du vara disciplinerad och ha tålamod. Kanske kommer du lyckas och kunna leva på ditt spelande, kanske kommer betting vara en sidosyssla som i alla fall ger ett skönt tillskott i kassan. 

Bokför ditt spelande

Detta kan inte nog understrykas. Det räcker att du bokför i ett enkelt Excelark eller liknande så att du får en god överblick över ditt spelande. Vad spelade du? När satsade du? Var det före matchen eller live? Hur mycket satsade du? Blev det vinst, förlust eller push?

Gör du detta nitiskt kommer du snart att få en överblick över ditt spelande – du kommer se vad du vinner på och vad du förlorar på. Det kommer hjälpa dig att spela på det du är bra på, och undvika att spela på det du är sämre på.

Ha koll

Ska du bli en vinnare på betting i längden är det ett måste att du håller dig uppdaterad. Har det kommit en ny spelare till laget? Har det påverkat laget positivt eller negativt? Vilka är skadade? Hur är formen? Har laget något att spela för? Kan du räkna med att de är motiverade och ger sitt bästa? Har tränaren fått sparken och vad innebär det i så fall?

Ju mer du vet, desto större fördel har du mot marknaden. Är du uppdaterad kommer du kunna göra bättre värderingar – ett spel som var spelvärt för en vecka sedan kanske inte är det nu längre i och med att en ny situation av något slag dykt upp.