Det absolut vanligaste att betta på är sportspel. Främst är det då fotboll och hästsport som tillhör de vanligaste sporterna. Numera finns det dock många andra saker man också kan betta på, vilket är roligt för den som är intresserad av vadslagning och betting, men kanske inte nödvändigtvis är intresserad av sport.

Sportspel
Sportspel är det som man historiskt sett började att satsa pengar på när man började med betting. Det finns mängder av olika sporter där man kan betta. Nu när betting på nätet har fått stor popularitet så har utbudet av spel, sporter, matcher och ligor ökat avsevärt. Man kan numera satsa på i stort sett alla möjliga sporter, exempelvis ishockey, cricket, trav, rugby, fotboll, tennig, golf, biljard och amerikansk fotboll. Inom varje sport så finns det också många olika alternativ man kan betta på. Det kan vara vilket lag som vinner matchen, vilka matcher som blir mest vinstrika under säsongen, vilken spelare som sätter de flesta målen eller gör de flesta passningarna, vilken målvakt som räddar flest straffar och så vidare i all oändlighet. För att kunna vinna de stora pengarna inom sportspel så är det en fördel att vara sportintresserad och insatt i den sport man ska satsa på eftersom det då är enklare att förutsäga vem som kommer att vinna. Om man kan läsa statistik är det också en fördel eftersom man kan få ut mycket av att se hur laget eller hästen har placerat sig i tidigare tävlingar. Men det finns också möjlighet att betta utan att själv sätta ihop en tipskupong genom att man låter datorn plocka ut de hästar eller de matcher man ska satsa på. På så sätt behöver man inte ha den minsta kunskap om sporten.

Betting på annat än sport
I och med att betting på nätet blev allt mer populärt så började spelbolagen klura på hur de skulle kunna locka nya spelare, även de spelare som inte är sportintresserade. Därför har det under de senaste åren lanserats massor med andra spelområden som man kan betta på. Det är allt ifrån musik och politik till väder. Dessa områden kräver inte så mycket kunskap och det kan därför vara roligt att prova betta på något annat än sport som omväxling. Exempelvis kan man betta på vem som ska vinna Melodifestivalen, Idol, Robinson eller Let´s Dance och man kan betta på vem som ska bli USA:s näste president eller vilket parti som får flest röster i nästa riksdagsval. Men man kan också betta på om Julbocken i Gävle kommer att brinna upp innan jul, ifall det kommer att bli snö på julafton, om Kronprinsessan Victoria får en flicka eller pojke och på vilken stad som får mest sol under nästa år.