Det som man allra först tänker på när det gäller betting är nog sportspel som Stryktipset, Måltipset, Oddset och så trav förstås. Men det som man kanske inte tänker på är att det också finns andra välkända spel som faktiskt också är betting, även om det inte är betting i den form man framförallt tänker på. Dit hör exempelvis Lotto och Keno.

Ett spel som kanske inte riktigt räknas som betting är bingo. Dock kan man även här vinna stora pengar om man lyckas ta hem en bingo jackpott.

Lotto
Lotto har funnits sedan 1980 och det är Svenska Spel som tillhandahåller den ursprungliga spelformen. Det finns dock numera också flera andra varianter av lottospel. De flesta onlinecasinon har någon form av Lotto på sin sajt, även om spelet kanske inte heter just Lotto. Idén bakom spelet är att man ska försöka gissa vilka nummer som kommer att dras. Det är ett nummerspel och man förstår att det är ett bettingspel eftersom spelet går ut på att man ska försöka förutsäga ett antal nummer. I Svenska Spels version av Lotto dras totalt 35 nummer och man får försöka pricka in sju av dem. För att kunna vinna krävs det minst fyra rätt, men man vinner mer ju fler rätt man har. I andra versioner av Lotto kan det vara fler eller färre nummer som dras eller som man ska försöka pricka in. Lotto är ett turspel. Det innebär att det varken krävs kunskap eller skicklighet för att kunna vinna. På så sätt skiljer sig Lotto från andra bettingspel där man ska gissa vilket lag eller vilken häst som vinner, eftersom där kan man ha mycket större vinstchanser ifall man har kunskap om sporten. Varje år är det många svenskar som blir miljonärer genom att spela på Lotto och flertalet svenskar har dessutom lyckats pricka in ett riktigt Lotto jackpot. Många spelare efterfrågar olika Lotto strategier, men faktum är att alla nummer har lika stor chans att bli dragna. Det går inte att förutsäga vilka nummer som kommer att bli dragna utan det är helt och hållet turen och slumpen som bestämmer. Bästa Lotto strategin är nog helt enkelt att satsa på sina turnummer och sedan hålla tummarna för att man har turen med sig denna gång.

Keno
Ett annat välkänt nummerspel som också i grund och botten är ett bettingspel är Keno. Precis som Lotto handlar det om att förutsäga ett antal nummer. Till skillnad från Lotto så väljer man i Keno själv hur många nummer man vill satsa på. Ju fler nummer desto högre insats, men för att ha chans till de högre vinsterna så krävs det att du har prickat in ganska så många nummer. På så sätt kan man välja mellan möjligheten att vinna lite och ofta eller möjligheten att vinna sällan men mycket.