Betting online har blivit oerhört populärt under de senaste åren. Förr kunde man bara spela på betting live, men numera finns alltså även möjligheten att spela på betting på nätet.

Fördelar med betting live
Betting live innebär att man spelar på trav på en travbana eller spelar på en fotbollsmatch direkt vid arenan. Att göra betting live innebär en stor spelupplevelse eftersom man får se matchen eller loppet direkt på plats. Man kan se favorithästen springa in först i mål eller se sin favoritspelare göra ett snyggt fotbollsmål. Att betta live är alltså en helhetsupplevelse som kanske inte bara inkluderar själva spelet och möjligheten till storvinsten utan lika mycket handlar om att umgås med vänner, äta god mat och dryck och tillbringa tid framför favoritsporten.

Fördelar med betting online
Betting på nätcasino innebär kanske inte samma spelupplevelse, men även betting online har sina fördelar. Bor man långt ifrån den plats där tävlingen, matchen eller loppet ska avgöras så är det onekligen bekvämt att kunna satsa pengar hemifrån. Betting online är väldigt flexibelt, man kan betta även om det bara är ett par minuter kvar tills matchen startar och man kan betta oavsett vart man bor så länge man har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Något som också är en stor fördel med betting på nätet är att spelutbudet är enormt. Man kan satsa pengar på alla möjliga slags sporter, matcher och ligor, även mer udda sporter som curling och biljard. Den som inte är så sportintresserad kan också betta på annat än sport, till exempel musik, tv-program, väder och politik.

Live betting
Det senaste är livebetting. Det är något annat än betting live på en travbana eller fotbollsarena. Livebetting görs på nätet, precis som onlinebetting. Skillnaden är att bettingen sker under tiden som matchen eller loppet pågår. På så sätt kan man fatta sina beslut utifrån vad som händer under tävlingen. Man kan också titta på matchen eller loppet direkt på nätet och spela samtidigt, vilket ger en större spelkänsla än vid vanlig betting på nätet. På så sätt kombinerar man betting på nätet med betting live, vilket ger en härlig spelupplevelse.