Sporter du kan spela på med odds

Spänning i vardagen är ett behov som märks tydligt hos många människor. För en del räcker det med att se på gladiatorerna på fredag kväll men för andra krävs något mer. Betting och spel på odds är något som ständigt växer och blir allt mer populärt. Numera kan man spela på nästan vad som helst och det bör inte vara svårt att hitta något som passar just dig. Tidigare i år kunde man exempelvis satsa pengar på om det skulle regna på midsommar i Sverige eller inte, och du kan väl ana åt vilket håll oddsen lutade.

Livebetting

Somliga föredrar den klassiska känslan av casino och kortspel medan andra föredrar att spela på någon sport eller annat spel som de följer. Idag finns en uppsjö av olika spelsajter som kan erbjuda allt ifrån spelautomater till kortspel och poker. Tack vare modern teknik i form av mobil, dator och internet kan man spela när som helst genom bara ett knapptryck. Detta har gjort att livebetting är något som växt fram och blivit mycket omtyckt. Livebetting innebär att du spelar på en match eller en tävling i realtid efter start. Spelets odds uppdateras var och varannan sekund och i takt med matchen dyker det kontinuerligt upp nya saker att spela på. Listan över möjliga spel i livebetting är så gott som oändlig.

Spel på sport

Det allra vanligaste är att spela med odds på sportevent. Kan du nämna en sport så kan jag garantera dig att den går att spela på. Olika sporter kräver naturligtvis olika upplägg för spel. Populärast är förmodligen spel på ishockey och NHL eller fotboll i alla dess ligor, Allsvenskan eller Champions League. Som sagt beror det förmodligen på vilken sport som är populärast i din umgängeskrets. I USA exempelvis är det inte alls vanligt att spela på fotboll. Där är det populärare med basket, amerikansk fotboll eller baseboll. Det är naturligtvis inte bara lagsporter som du kan spela på med odds, det är lika enkelt att spela på sporter som trav, tennis eller schack. Trav är en sport som nästan helt är uppbyggd av spel och betting. Spelbolaget ATG omsätter årligen över 12 miljarder kronor på trav.

E-sport, en ny trend

En tydligt växande trend inom spel och betting på odds är e-sport, elektronisk sport. Teknikens extrema framfart innebär en allt mer växande e-sport. Varför skulle vi inte kunna spela på elektroniska event, som vilken annan sport som helst? Det kommer alltid finnas de som förnekar att e-sport ens bör kallas för sport med argument om att ingen fysisk aktivitet ingår. Det hör dock till en annan debatt. Det faktum att man skall kunna spela riktiga pengar på virtuella tävlingar är något som fångat många spelare med storm. Spel med odds på e-sport främjar kulturen i helhet och det kommer säkerligen fortsätta att växa i framtiden. Exempel på spel som är populära att spela med riktiga pengar på är Counter-Strike, Starcraft och Dota2.