Att slå vad om saker är en väldigt återkommande händelse i var människas vardagliga liv. Vi slår vad om vem som har rätt, vad som kommer hända och vilka som ska gifta sig. Det behöver inte enbart vara om pengar, det kan vara om ära. Betting däremot är vadslagning baserat på en pott med pengar. Slå vad om pengar är något vi har gjort ända sedan antika Grekland.

I antika Grekland hölls något kallat hästkapplöpning under idrottstävlingar. Hästkapplöpning bettades det på av många greker. Vilket idag kan appliceras på trav. De slog vad om vilken häst som skulle komma in i mål först och kanske vilken som skulle komma sist. Tjurspel och boxning var två andra idrottsgrenar där vadslagning förekom. Idrott var stort i Grekland och det var alltid fullt med folk vid dessa tillställningar som ville lägga sina pengar på den bästa idrottaren.
Idrottsspelen lades ner ? även om enskilda tävlingar fortsatte att fort gå. Idrottsspelen återupptogs sedan flera år senare men då kallat de Olympiska Spelen som än idag bettas på.

Granne med det antika Grekland har vi det antika Rom och Colosseum. Gladiatorspelen var som idrottsspelen en stor tillställning. Skillnaden var att när man slog vad under gladiatorspelen handlade det oftast om liv eller död. Gladiatorerna fick kämpa för sitt liv på arenan medan åskådarna satsade pengar på hur länge han skulle överleva. Oftast var det fångar som slogs för sin frihet ? i slut ändan var det dock kejsaren som avgjorde om friheten var förtjänad eller inte.
Under antiken var det ingen utnämnd bookmarker som tog spelarnas insatser, det var en person som mer eller mindre utsåg sig själv till insamlar av allas insatser. Bettingen var väldigt simpel på den tiden.

Bettingen kom sedan långsamt till resten av världen. Man började satsa på trav, brottning och olika lagsporter. Ju större bettingen blev desto mer utvecklat blev det tills den blev så stor som idag. För att i början vara styrd av en annan människa till att sluta som styrd stora bookmarker företag.

Idag kan man fortfarande betta på olika tävlingar på plats på arenorna, men många väljer att istället lägga sina spel över nätet. Utbudet av sajter som erbjuder betting på olika sporter eller andra händelser i vår vardag ökar hela tiden och många av dessa erbjuder dessutom spela på olika casinospel. Är man nybörjare på det där med betting så är det alltså en helt ny värld som man kommer in i och det kan då vara svårt att veta exakt var man ska ta vägen och vilken spelsida man ska vända sig till. ofta kan man på nätet hitta en lång recension där man kan läsa om det mesta som rör sajterna och då jämföra dem med varandra för att hitta den sajt som passar dig bäst.