Höga odds ger höga vinster

Att spela på sport är någonting som kan öka spänningen i vilken match som helst. Speciellt spännande blir det om man ibland vågar ta risken att satsa pengar på ett resultat med hög osannolikhet och höga odds. Men hur ska man spela på höga odds och faktiskt gå ur spelet med vinst?

Alla som någon gång har spelat på odds vet att höga odds ger höga vinster. Dessa odds sätts inte hur som helst, och det finns alltid välgrundade orsaker till att oddsen för en match ser ut som de gör. Men det finns alltid spel där de spelbolag som sätter oddsen inte har tagit hänsyn till alla detaljer. Det är de här fallen som är nyckeln om du vill mångdubbla dina vinster genom att spela på höga odds. Sportspel är till skillnad från casinospel och andra vadslagningsspel baserade på kunskap och strategi, även om turen och slumpen naturligtvis spelar roll. Man kan aldrig veta säkert hur en match eller en tävling kommer att sluta, men det finns goda möjligheter att göra kvalificerade gissningar. Att spela på höga odds utan någon förhandsinformation är ren risktagning – det gäller att känna till vilka odds det lönar sig att satsa på. Här är en guide för dig som vill veta mer om hur man spelar med höga odds på bästa sätt.

Så här fungerar odds

Odds kan förklaras som ett nummer som uttrycker hur stor sannolikheten är att ett visst lag eller en viss spelare ska vinna en match. Det kan handla om fotboll, ishockey, trav, golf, tennis, ja, nästan vilken sport som helst. Ju högre oddsen är desto mer osannolikt anses det vara att matchen eller loppet kommer att sluta med det resultatet, och vice versa. Samtidigt ger högre odds också högre vinster, om man vågar ta risken att satsa på spel med höga odds.

Oddsen för en fotbollsmatch kan till exempel se ut så här: 1 – 1,44, x – 4,33, 2 – 10,00. Enligt de här oddsen är det väldigt sannolikt att lag 1 kommer att vinna, eftersom oddsen är låga jämfört med oddsen för lag 2. x innebär odds för att matchen blir oavgjord. Att satsa på lag 1 är alltså ett väldigt säkert alternativ som högst troligen kommer att ge vinst. Å andra sidan är vinsten inte mycket mer än pengarna tillbaka. Låt oss säga att du satsat 100 kronor på lag 1 och vinner – det innebär att du får 144 kronor, vilket är 44 kronor mer än du betalade för din kupong.

Vem är det som sätter odds?

Odds kan verka som resultat av invecklade matematiska formler som kommit till i avancerade datorsystem, men faktum är att det är helt vanliga människor som ligger bakom oddsen. Faktorer som man brukar ta hänsyn till när man sätter odds är till exempel vilka spelare som är med, hur bra enskilda spelare har presterat under tidigare matcher, om det är hemmamatch eller bortamatch och så vidare, och det är liknande saker som vi spelare tänker på när vi avgör hur vi tänker satsa.

Så här spelar du på höga odds på bästa sätt

Att spela på höga odds för att få höga vinster innebär inte att spela på måfå och hoppas på att en brakvinst ska täcka tidigare förluster. Det är inte särskilt lönsamt i längden. Det bästa sättet är att spela säkert, och att satsa högt ibland, speciellt när man har en god grund för att göra det. För att kunna spela på höga odds, och vinna, så kräver det förstås att du följer med sporten du spelar på noggrant. På så sätt kan du satsa på mer riskfyllda alternativ, som till exempel att satsa på slutresultat, bomben, kombinationer med mera.