Atg odds

Internet har medfört att det finns en uppsjö av spelsajter för den som är sugen på att betta. Lägg till att det går att spela på alla sporter du kan tänka dig, och några som du inte ens visste fanns. Förutom i länder där spel om pengar är olagligt kan du betta precis var som helst, dygnet runt. Trots det har travsporten lyckats behålla sitt grepp om tipparna och är lika populärt idag som tidigare.

ATG

För de flesta är förmodligen förkortningen ATG mer känt än namnet Aktiebolaget Trav och Galopp som det egentligen heter. Ägare till företaget är Svensk Galopp och Svensk Travsport. ATG är det enda företaget i Sverige som får erbjuda spel på trav och galopp och har alltså monopol på det. Det beror på att dess verksamhet regleras genom ett avtal mellan staten och företaget. Avtalet innebär bland annat att det är staten som tillsätter hälften av styrelsen, inklusive ordföranden. Genom åren har ATG anordnat många olika spel på trav och här kommer en kvick sammanfattning på några av de mest kända.

V64 lämnade ett kort tag plats för V86, men har nu kommit tillbaka och körs varje söndag. För att ha chansen till vinst behövs fyra, fem eller sex rätt.

V65 har många år på nacken och kördes första gången redan 1974. V65 körs fem gånger i veckan och kan ge vinst vid både fem och sex rätt.

Dagens Dubbel utgörs i regel av de två sista loppen i någon av de andra spelformerna. Den som prickar in båda hästarna vinner en summa som bestäms av insatsen och oddsen på hästarna.

Odds

Nästan all betting är baserad på odds. Odds är detsamma som sannolikheten för att något ska inträffa. Ett lägre odds innebär en större chans att det ska inträffa, men ger också lägre vinst när det inträffar. Höga odds betyder motsatsen, det vill säga att det inte är troligt att den hästen vinner, men att den lyckliga vinnaren får desto mer pengar. Oddsen sätts av spelbolagen, men justeras beroende på hur spelarna bettar. Oddsen är ingen exakt angivelse på hur troligt något är. Hemligheten bakom att vara framgångsrik som bettare ligger därför i att hitta de hästar som har fått högre odds än de förtjänar. När du spelar på Dagens Dubbel avgör oddsen hur stor din vinst blir, men de är också en bra ledtråd om hur bra eller dålig en häst är.